Slovenija v soboto v Stožicah z Veliko Britanijo

Ljubljana – Moška članska reprezentanca bo v soboto v ljubljanskih Stožicah odigrala šesto pripravljalno tekmo tega poletja. Varovancem Igorja Kokoškova, ki po petih tekmah letošnjega pripravljalnega obdobja še ne poznajo poraza, bo na Telemachovem spektaklu nasproti stala Velika Britanija.
Ljubljana – Moška članska reprezentanca bo v soboto v ljubljanskih Stožicah odigrala šesto pripravljalno tekmo tega poletja. Varovancem Igorja Kokoškova, ki po petih tekmah letošnjega pripravljalnega obdobja še ne poznajo poraza, bo na Telemachovem spektaklu nasproti stala Velika Britanija.

Reprezentanca je minuli teden preživela v Kranjski Gori, kamor je ekipa odpotovala v torek. Ob vseh treningih pa so bili reprezentanti v sredo deležni posebnega obiska. V Kranjsko Goro je namreč prispel Joe Dumars, legendarni košarkar Detroit Pistonsev, ki je kar 14 sezon preživel v Ligi NBA in dvakrat tudi postal prvak najmočnejše lige na svetu. Kasneje je deloval v vlogi predsednika košarkarskih operacij Batov iz Detroita, tam pa se je tudi spoznal s selektorjem slovenske moške članske reprezentance, Igorjem Kokoškovom, ki je bil tam pomočnik trenerja med letoma 2003 in 2008.

Slovenci se bodo na stoženskem parketu pomerili z reprezentanco Velike Britanije, ki se prav tako pripravlja na kvalifikacije za EuroBasket 2017. Britanci so v tem poletju odigrali dve pripravljalni tekmi, na obeh pa tudi klonili. Na uvodni pripravljalni tekmi so morali priznati premoč Portugalcem, ki so bili boljši z 72:68, dan kasneje pa so izgubili še proti Nemčiji (61:78).

Igor Kokoškov, selektor Slovenije:
“Pred nami je nov iziv. Velika Britanija je izredno mlada in atletska ekipa, ki je zelo dobro vodena. Njihov selektor, Joe Prunty, se je kot trener že dokazal v Ligi NBA. Najprej je deloval pri San Antonio Spursih, nato pri Brooklyn Netsih, zdaj pa je v Milwaukee Bucksih, kjer je pomočnik Jasonu Kiddu. Je tudi moj dober prijatelj. Zagotovo se bodo na nas zelo dobro pripravili. Gre namreč za povsem drugačen tip ekipe, kot so nam stale nasproti na turnirju v Avstriji. Za nami je še en teden priprav, in videli bomo rezultate dela. Vsi naši igralci bodo v pogonu, zdravi smo in nimamo nobenih težav. Videli bomo, kako pripravljeni smo, počasi pa že pogledujemo proti začetku kvalifikacij za EuroBasket.”


Vstopnice za sobotno tekmo so še vedno v prodaji. Ob tem ne spreglejte  posebnega družinskega paketa, pri katerem ob nakupu štirih vstopnic plačate le tri, ter paketa Še več, ki s posebej ugodno ceno zajema ogled vseh treh domačih srečanj v kvalifikacijah za nastop na EuroBasketu 2015.

Vsi ljubitelji košarke boste imeli v soboto možnost, da dogajanje na parketu spremljate tudi iz prve vrste. V prodajo so namreč prispele vstopnice deluxe, z nakupom katere si zagotovite sedež po vaši izbiri tik ob igrišču. Obenem ta zagotavlja tudi VIP parkirno mesto v garaži 5.

Deluxe vstopnice so na voljo tudi za preostale tri tekme, ki jih bo naša moška članska reprezentanca letos odigrala na stoženskem parketu – 27. avgusta proti Črni gori, 31. avgusta proti Kosovem ter 14. septembra proti Bolgariji

Leave a Reply