O klubu

KK Zagorje in delo z mladimi

V mlajših kategorijah košarkarskega društva Zagorje trenutno trenira košarko 109 fantov starih med 6 in 18 let. Ker se v košarkarskem društvu zavedamo, da je vsako varno hišo potrebno pričeti graditi pri temeljih, smo pričeli v našem košarkarskem društvu največji poudarek dajati vzgoji naših najmlajših igralcev starih med 6 in 15 let. Pri tem ne želimo otroke vzgojiti samo v dobre košarkarje oziroma športnike, ampak jih želimo vzgojite predvsem v dobre, zdrave in pozitivne osebnosti.

Tako smo pri delu z mladimi domačimi igralci prišli do točke, ko se bo po 6 letih v Zagorju ponovno lahko igrala članska košarka, ki predstavlja vrh piramide dela v vsakem društvu. Ekipa je v celoti sestavljena iz domačih igralcev, ki jo sestavljajo igralci mladinskega pogona, mlajši od 20 let. V ekipi je še nekaj izkušenih igralcev, ki so do sedaj igrali v drugih klubih, vzgojeni pa so bili v domačem okolju.

V sezoni 2015/16 bo članska ekipa nastopala v 4. košarkarski ligi. Da ima društvo člansko ekipo sta pomembna dva vidika. Prvi je, dati priložnost čim večjemu številu mladih igralcev, da pokažejo svoj talent in v nekaj letih napredovati v višji rang tekmovanja, kjer smo že tekmovali. Drugi vidik pa je vzpodbuda mlajšim igralcem, da imajo pred sabo cilj, to je igranje v članski kategoriji.

 

skupinska

Skupaj treniramo-skupaj zmagujemo